Aatonaattona


Akateemisesta tuli ilmoitus, että tilaamani tuote

Nimeke: Dresden: Tuesday, 13 February, 1945
Tekijä: Taylor, Frederick
Tilauspvm: 14.12.2008
Kpl: 1

1 kpl on noudettavissa Akateemisesta Kirjakaupasta Helsingin myymälän Kirjanoudot -palvelusta, 3. krs. Sisäänkäynti Keskuskadun puoleisesta hissiaulasta.
Samana päivänä vähän ennen kello neljää lähdin kotoa lahjoineni keskustaan. Tulin Eevankatua ja Pasilanraitiota alas, kun näin ratikan perävalot Pasilanraition R-kioskin kohdalla. Lähdin toiseen suuntaan Pasilan asemalle. Siellä katsoin taulusta, että miltä raiteelta lähtee seuraava juna Helsinkiin. Ja ykköseltähän se lähti minuutin kuluttua. Ehdin siihen liukuportaita alas. Paikallisjuna pysähtyi Helsinginkadun sillalla. Kuulutus kertoi, että odottelimme saapumislaiturin vapautumista. Hetken kuluttua toinen paikallisjuna pyyhälsi ohi toiseen suuntaan. Nyt saapumisraiteemme oli vapaa. Asemalta käveli Akateemiseen ja hissillä kolmannen kerroksen noutopisteeseen. Kysyin vielä hississä henkilökunnalta, että onko nouto toisessa vai kolmannessa, koska en ollut noutoilmoitusta niin tarkkaan lukenut. Olin kyllä käynyt noutopisteessä ennenkin, mutta en ollut kerroksesta äkkiseltään oikein varma. Tarkemmin ajateltuna olisin jo silloin voinut päätellä, että sen täytyy olla kolmas kerros, koska toisessa kerroksessa on kirjakauppaa.
Otin jonotusnumeron ja menin istumaan. Pari numeroa oli ennen minua. Sain kirjan muovipussiin.
Sieltä lähdin sitten kohti Ruoholahtea, jonne lahja piti toimittaa. Menin metrolla. Painoin ulko-oven summeria ja pääsin sisään. Nousin hissillä kuudenteen kerrokseen. Ovi sisään oli jo auki. Ojensin lahjan ja yritin olla kättelemättä, koska talossa oli räkätautia ja isäntä oli ollut töistä päivän pois. Rouva sanoi, että häntä voi jo kätellä. Toivotin hyvät joulut ja uusi kissa pyörähti jaloissa ottamassa hajuni.
Hyppäsin kasi ratikkaan Itämerenkadulla kauppakeskuksen pysäkillä. Tarkoitus oli mennä Oopperaan asti Mannerheimintien risteykseen.
Kun siinä körötellessä ei sitten ollut mitään tekemistä, kaivoin vastaostetun kirjani muovipussista. Katsoin sisällysluettelosta, että millä sivuilla Vonnnegut mainitaan. Aloin lukea niitä sivuja, kun kuului krasch.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsinki-Vantaa